02.pa2
„Mostanában vágyom az alkatommal ellentétes finom, puha, érzékeny karakter megformálására.”

Az újvidéki faluból, Temerinből a Radnóti Színházig vezetett az útja, most a Kincsemben is forgat.

Minden szerepét önmagából merítve, személyesre formál a vagány csajtól a cseléden át az arisztokrata nőig. Színészetének kulcsa a sokarcúság, a teljes beleadás. A Radnóti Színház Juronics Tamás rendezte Turandotjának címszerepében Angelina Jolie és Lady Gaga  kinézetű dark lady,  a végzet asszonya,  aki körül hullanak a férfiak.

Turandot a férfigyűlölet mintapéldánya. Foglalkoztat, hogy mitől válhatott ilyenné?

Bizalmatlan, és ha valaki bizalmatlan, akkor betörhetetlen bástyákat épít maga köré. Szerelmi bánat, gyermekkori trauma is lehet a bizalmatlanság mögött. A mi történetünk abban különbözik az eredeti Gozzi-mesétől, hogy Turandotot senki nem töri be, nem adja be a derekát, hanem önszántából hozza meg a döntést, hogy hozzámegy Kalaf herceghez.

Hogyan látod  a függetlenség, illetve a függetlenség feladásának az örök témáját?

Egy nőnek annyi szerepet kell betöltenie a mai korban, annyi helyen kell megfelelnie a hivatásában, feleségként, anyaként. Turandothoz hasonlóan én is határozott, kemény, emancipált alkat vagyok, tudok azonosulni a szuverenitásával, az öntörvényűségével. Amíg van rá lehetőségem, úgy alakítom az életemet, ahogy akarom. Egy szolgálólány szájából elhangzik a mondat, hogy válogathatsz, még szép vagy meg fiatal, de ha ez elmúlik, mi marad, a képzelt hírneved. Sok nő életében jelen lévő dolog, hogy azt várja, mindenből a legjobb járjon neki, aztán azon kapja magát, hogy elmúlik az élet. Nehéz döntéshelyzet egy nagyon önálló, határozott nőnek, amikor  megkérik a kezét. Ijesztő tud lenni a gondolat, hogy egy férfival kell leélnie az életét.

A teljes cikket elolvashatod itt!