Szerző: Szekeres Nikoletta

Aki betér a Cukorborsóba, ne tartson attól, hogy gondot okoz a kutyája, a visító gyereke, vagy éppen aktuális hangulata, mert itt tényleg ember-, gyerek- és kutyabarát társaság fogadja.

A Budakeszitől Zsámbékig vezető úton bár lenyűgöző látvány fogadja az arra járókat, de a Páty bevezető szakaszán található Fenyves csárda agóniája nem keltett valami jó benyomást. Ebben az évben, úgy március környékén azonban mozgolódás történt az étterem körül, és nemcsak a név változott Cukorborsó kertvendéglőre, hanem a tulajdonoscserének köszönhetően a változás feldobta az addig kissé álmos és lapos pátyi társasági életet is…

IMG_4893

A Fenyves csárda régi tulajdonosai még mindig kedvesen, de egyre fáradtabban vitték a tipikus kockásterítős éttermet, aztán egyik napról a másikra kikerült a kiadó-eladó tábla. Erre csapott le Laczkó Tímea, aki rusztikus hangulatú családi étteremként aposztrofálta a helyet. Erősen ráfért már a Fenyvesre az újítás. A kockásterítős hangulat báját nem szüntette meg teljes mértékben az új üzemeltetés, de az antikolt hangulatú festés mindenképpen mediterrán hangulatot hoz be, ami tökéletesen illeszkedik a kivételesen szép környezethez. A munkálatok márciustól tartottak a májusi nyitásig, és aki a környéken él, láthatta nap mint nap, hogy a tulajdonos (aki bútorantikolási workshopon is részt vett, és amit itt végre hasznosíthatott) és segítői hogyan dolgoznak az éttermen, a hervasztó barna deszkák pedig hogyan válnak világos szürkés-türkizkékes árnyalatú, csalogató kerthelyiséges vendéglővé. Lett itt kerti grillsütő, családbarát játszótér, függőágyak, sőt, tervben van pingpongasztal, majd kis faházak kialakítása, hiszen az étterem a Szent Jakab túra útvonalán helyezkedik el.

IMG_4991

A gasztronómia és az egész felépítés egyik vezérelve, hogy nem a legszigorúbb szabályokban gondolkoznak, és sok esetben hagyják, hogy az intuíció és spontaneitás is vezesse őket. A jelek szerint ez találkozik a közönség igényével, hiszen amióta megnyitottak, alig lehet a parkoló autóktól beférni.

Széles metélt garnélarákkal? Almás karamellás desszert? Bizony, ezt is megtalálod a Cukorborsóban. És hogy még mit, azt olvasd el a magazinunkban!